Asklunds hundliv
Vad handlar det om?

Detta är en dagbok för den Asklundska flocken.
I flocken ingår Sofia, Joakim och jaktlabradorerna Fox (han som är röd som en räv) och Nero (ja, den svarte då), den lille brune jaktcockerspanieln Hobby och nytillskottet: salukin Spiff.
Har du frågor och funderingar?
Maila då till:
info@asklunddesign.se

Kommentarer…
Doggbok per hund
Månadsvis

Månadsarkiv: juni 2006

Så har man då gått och blivit fotomodell. ÄKTA fotomodell alltså! Jag är med i en broschyr som skall ligga på varenda djurklinik!

Jag!
Mitt i själva häftet, så finns jag!

Och detta är första sidan i den spännande broschyren.

Första sidan på broschyren
På första sidan är den en annan hund, som tydligen heter TAX.

Visst, jag har hört talas om många hemska sjukdomar som vi kan få. Några av dem har jag till och med haft! Men detta som broschyren handlar om, alltså artros var helt nytt för mig.

Det var coola Djiins matte Anneli (alltså lektanten som brukar ta ut mig, husse och matte på en stor gräsplan och gå runt, runt, runt) som frågade om jag ville ställa upp på ett fotojobb:
-Voff! svarade jag!

Sen gjorde matte och husse vad som behövdes – tog fram köttbullar! Så ställde jag upp mig som du kan se på bilden, och så var allt klart!
Och nu ligger alltså broschyren på alla klinker. Hur stolt tror ni jag är nu? Och hur stolt tror du matte och husse är?! 😛

I måndags, förra veckan alltså, gick min matte Fia och jag som vanligt en trevlig promenad.
Så kom vi fram till det där stället där jag brukar få sprutor, kollas i halsen, kännas och klämmas på i största allmänhet! Veterinären alltså!
– Aha, dags för den årliga vaccinationen, tänkte jag. Eller kanske ännu en sån där hormonspruta. Jag har ju faktiskt varit lite extra förbannad på de där andra hanhundarna sista tiden… Kanske blir bra med en sån spruta till, så jag slipper bli så djävulskt arg…
Men matte verkade lite för nervös för att det bara skulle gälla en spruta. Och så kom det in en sån där grönklädd tant och lyssnade på mitt hjärta och kände igenom både det ena och andra!
Vad skulle hända här?!
Så fick jag följa med den gröna tanten, och matte vinkade hejdå. Jahapp, så var man då helt själv i ett hus som luktar rengöringsmedel och adrenalin. Mysigt!
– Matte! Maaaaatte! Hussee…!!! Var är niiiiii?!?!?
Sen minns jag inget mer. Inte förrän husse och matte kom och hämtade mig sent på eftermiddagen. Jag var helt groggy och kunde knappt stå på benen.
Och så hade jag fått en tratt på huvudet! Snygg… Men jag brydde mig inte. Ville bara sova. Och att det där onda mellan benen skulle försvinna!

Nyopererad Hugo

Nyopererad Hugo

Nu har det gått en hel vecka sedan operationen (matte och husse har berättat att jag är kastrerad. Det är samma sak som den där sprutan jag fick för några månader sedan, men bättre. Nu behöver jag inte springa till veterinären var tredje månad och få läbbiga sprutor! Och så slipper jag tydligen bli urgrundsförbannad varje gång jag ser en hanhund, tydligen. Vi får väl se hur det blir med det…)
Hela veckan har jag tagit det lugnt. Bara haft det gôtt liksom! Men snart får jag springa i skogen och leta dummys igen!

Nyvilad Hugo
Nyvilad Hugo