Manitoba Cream
Idag åkte vi och hämtade ut en stooooor säck bagerimjöl. Manitoba Cream heter det och har ett proteininnehåll på 13,5%. Skall bli kul att provbaka med det och kanske få till några riktigt bra bröd. Säcken var på 30 kg så det blir till att ligga i :).
Manitoba Cream (30 kg) och tre stycken jäskorgar för 750 gram deg styck.
Som ni kan se på bilden så skaffade vi samtidigt några jäskorgar. Så till helgen kanske det finns vackra bröd hos Asklunds för de som har vägarna förbi.
/Joakim
Ralf Asklund
18 mars, 2005 @ 08:01
Jocke! Vad spännande! Intresserad att få veta mer om detta projekt
Kaspar Weilenmann
21 mars, 2005 @ 15:47
Trevligt med Manitoba! Jag bakade upp en 30kg säck förra våren, har tyvärr inte köpt något sen dess. Var köper du Manitoba Cream i Göteborg?
Jag är arbetskamrat till Per Fägersten och bakar så mycket jag hinner!
/Kaspar
Janne
4 oktober, 2005 @ 16:01
Hej Jocke Tack för dina inspirerande baksidor.Jag har jagat efter såna där jäsformar i Göteborg som du hade bild på men inte lyckats,var kan jag köpa såna ??
SVAR: Hej Janne, korgarna kan man köpa från Bakers http://www.bakers.se
MVH
Joakim
Karin
13 februari, 2007 @ 16:33
Oj, vilka bröd! (Såg de krackelerade!) Undrar, liksom Kaspar Weilenmann, om någon har hittat Manitoba Cream i Göteborg?
——————-
SVAR:
Finns på Martin Ohlsson storcash på ringön i Göteborg.
MVH
Joakim