Asklunds hundliv
Vad handlar det om?

Detta är en dagbok för den Asklundska flocken.
I flocken ingår Sofia, Joakim och jaktlabradorerna Fox (han som är röd som en räv) och Nero (ja, den svarte då), den lille brune jaktcockerspanieln Hobby och nytillskottet: salukin Spiff.
Har du frågor och funderingar?
Maila då till:
info@asklunddesign.se

Kommentarer…
Doggbok per hund
Månadsvis

Jag och Fox är ju inte födda på samma gång, men av samma mamma, på samma ställe, alltså på Country Sports Kennel i Skurup, Skåne. Och denna helg var det alltså kennelläger då vi träffade våra kullsyskon, bröder och systrar, andra hussar och mattar, vår kennelmamma Tina och två till tränare. Men denna gång var det på ett lite annat ställe. En stor, stor gård, med en hel anläggning bara för oss hundar! Stället heter Annelunds Gård och hit vill jag igen! Allt var ordnat för att vi hundar skulle må bra – egna baddammar, egna gräsmattor, egna staket att hoppa över. Och bäst av allt – egen toalett!

Hit kom vi tidigt på lördagsmorgonen. Där träffade vi en husse som hette Leonard. Han visade oss hundar runt på anläggningen, han pekade vart våra människor skulle gå och var det fanns dummys å kaniner bland buskar å snår. Spännande! Vackert! Varmt!

På kvällen åkte vi till ett vandrarhem. Fattar ju inte riktigt vad man menar med vandrarhem… alla var ju där för att stanna och sova…! Jaja, vi fick ett stort rum, som hette HUNDRUM. Perfekt! Som tur var fick även våra människor sova i detta rum, annars skulle de ha fått sova i BILEN!

Nästa dag åkte vi tillbaka till Annelunds Gård. Men nu var det inte Leonard som höll i guidningen av våra människor. Denna dag var det nämligen en matte som pekade, höll i dummys och pratade. Hon hette Janne Vendelbo. Men vad hon sa var lite problematiskt… ”Riao rörrr rairriaa” och sånt sa hon… tror det kallas danska! Matte hade nog lite svårt att förstå, men jag hjälpte matte och hämtade dummysarna ändå.

Matte å husse är helt slut efter denna helg. Kanske var det värmen, kanske var det alla dummys, kanske var det bara allt sammantaget. Men glada är de i alla fall! Och jag och Fox också. Hoppas det blir kennelläger snart igen! Tack för dessa dagar Tina! 🙂

Här kommer mängder av bilder från dagarna två!

»crosslinked«