Lugn hund

Har vi gjort rätt? Vad har hänt? Har vi bara haft tur, eller är det faktiskt något som vi har ändrat på, som nu fungerar?
Hugo är lugn som en filbunke!
Troligtvis är det en kombination av mycket.
I någon/några veckor har vi känt att Hugostackarn har varit uppe i varv och alldeles tokig största delen av dagen.
Därför har vi övat passivitet, gått lugna men ganska långa promenader i koppel, tagit det allmänt lugnt både hemma och ute, försökt att somna lite tidigare på kvällen. Och framför allt inte hälsa på människor!
Hundar och hundars språk verkar Hugo ha full koll på, och klara av bra. Men detta med människor är inte riktigt färdigt än. Han blir uppjagad, stissig och alldeles tossig när det skall hälsas.
Därför övar vi nu på att ”inte hälsa”, så han får lite lugn och ro.
Enligt listorna skall Hugo nu vara inne i en ”dominansperiod” under sin första fysiska könsmognad. Den skall vara över när han är runt 12 månader, alltså i slutet av juli.
Och det kan nog stämma… Allt stökeri och gapande… Hormonerna svallar och han vet inte riktigt vad allt betyder som han känner.
Det är säkerligen hos hundar, som hos människor.
Men nu ser det ut så här hos oss:
Hugo på mattan Hugo i fåtöljen
En trötter hund

Så något har vi gjort rätt. Kanske… I alla fall känns det så för stunden!

1 reaktion till “Lugn hund”

 1. Ja, det här med att hälsa på andra människor och andra hundar är ett evigt dilemma! Personligen så anser jag att mina inte behöver hälsa på allt och alla hela tiden. Det blir ett stessmoment när hunden ”tvingas” till vissa situationer gång på gång! Säkert samma sak med Hugo, bara att han inte alltid vet hur han skall hantera det! Bella & Bianca är så tydliga i sitt kroppsspråk att de visar när de vill vara ifred och likadant när de vill hälsa. Väldigt fasinerande detta med olika raser och deras kroppsspråk! Vi lär oss nya saker hela tiden, man blir aldrig fullärd som hundägare!

  Ha det gott kära grannar!
  Sasha

  Vov Sasha!
  Du har helt rätt, jag vet inte vad jag skall ta mig till när det kommer trevliga människor! Jag vill ju så gärna pussa på dem! Men det verkar inte vara helt uppskattat i människorsläktet…
  Nu kör vi efter denna regim ett tag – jag skall inte hälsa, bara vinka!
  Så ta det inte personligt om vi inte hälsar, det är bara en övning! 😀
  Voff!
  Hugo

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.