Asklunds hundliv
Vad handlar det om?

Detta är en dagbok för den Asklundska flocken.
I flocken ingår Sofia, Joakim och jaktlabradorerna Fox (han som är röd som en räv) och Nero (ja, den svarte då), den lille brune jaktcockerspanieln Hobby och nytillskottet: salukin Spiff.
Har du frågor och funderingar?
Maila då till:
info@asklunddesign.se

Kommentarer…
Doggbok per hund
Månadsvis

Har vi gjort rätt? Vad har hänt? Har vi bara haft tur, eller är det faktiskt något som vi har ändrat på, som nu fungerar?
Hugo är lugn som en filbunke!
Troligtvis är det en kombination av mycket.
I någon/några veckor har vi känt att Hugostackarn har varit uppe i varv och alldeles tokig största delen av dagen.
Därför har vi övat passivitet, gått lugna men ganska långa promenader i koppel, tagit det allmänt lugnt både hemma och ute, försökt att somna lite tidigare på kvällen. Och framför allt inte hälsa på människor!
Hundar och hundars språk verkar Hugo ha full koll på, och klara av bra. Men detta med människor är inte riktigt färdigt än. Han blir uppjagad, stissig och alldeles tossig när det skall hälsas.
Därför övar vi nu på att ”inte hälsa”, så han får lite lugn och ro.
Enligt listorna skall Hugo nu vara inne i en ”dominansperiod” under sin första fysiska könsmognad. Den skall vara över när han är runt 12 månader, alltså i slutet av juli.
Och det kan nog stämma… Allt stökeri och gapande… Hormonerna svallar och han vet inte riktigt vad allt betyder som han känner.
Det är säkerligen hos hundar, som hos människor.
Men nu ser det ut så här hos oss:
Hugo på mattan Hugo i fåtöljen
En trötter hund

Så något har vi gjort rätt. Kanske… I alla fall känns det så för stunden!