Skånehelg

Vi åkte iväg redan på fredag eftermiddag och styrde mot Skurup, valpdomshemmet Country Sports Kennel i Skåne. Där blev vi glatt utskällda av typ 16 hundar. Kändes bara bra.

Fox och Nero fick vila sig efter resan i ”vår” våning i Tina och Håkans hus. Inne finns det nämligen en stor hög med valpar! Det är cockerspanieln Tina som blev mamma för 5 veckor sedan. Vi hade en underbar middag med fniss och skratt hela kvällen, långt in på natten.

På lördag var det dags för matte Fia och Nero att gå kurs. Nu var det Grundkursen som startade! Vi är fortfarande samma gäng – alltså Neros kullsyskon – men nu börjar allvaret. Det var strålande sol, och isande kallt. Men när man går där med sin hund och försöker göra rätt, så blir man ganska så svettig. Jag var glad för varje vindpust! Vi tränade på Sitta Kvar, och långa, långa markeringar med terrängskifte. Om jag får säga det själv, så klarade Nero detta galant! Och resten av kullen också för den delen 🙂

Efter några timmar i sol och vind, åkte vi till Agneta och Christer. De är alltså matte å husse till Neros kullsyster Kit. Där blev det trevlig middag med några vänner. Återigen mängder av fniss å skratt, långt in på natten. Och än senare blev det ju, då vi insåg att det var dags att dra fram klockan en timme!

Upp på söndag till ljuvlig frukost och mer fniss å skratt. Vi tog en sväng in till Malmö där vi lunchade med Karl. Han flyttade ner från Göteborg till Malmö för 6 år sedan. Men vi förstod fortfarande varandra 😉

Väl tillbaka till Agneta och Christer, så var det möte med Jaktretrieverklubbens PR-utskott. Mycket intresssant, och jag hoppas på att kunna vara med på fler möten. Om inte fysiskt, så via teknikens underbara värld.

När klockan närmade sig 20 var det dags att styra kosan (eller ja, Peugeoten) mot Göteborg igen.

Vet inte om jag behöver tillägga att vi alla fyra är totalt supertrötta idag?

»crosslinked«

Författare: Asklund

I denna blogg är det oftast jaktlabradoren Fox som skriver. Du får gärna skriva en kommentar till inläggen! Fox brukar vara en hejare på att svara :-)

2 reaktioner till “Skånehelg”

  1. Det ser ju ut som om det blev en riktigt bra helg! Hoppas kunna få rå om er en annan gång :-). Stor Kram från Madeleine och Vendela!

    SVAR:
    Ja! Det ser vi fram emot! Vi skall bara se till att matte Fia lär sig det här med datum och så…! 😉
    Nero

  2. tänk va mysigt man kan ha i skåneland 🙂 nästa gång kanske ni hittar Holmaya på kartan…..

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.