Vattenläcka

Så skulle då jag och mina människor flytta. De flyttade in kartonger och pryttel i lägenheten. Men de stora sakerna skulle komma på lördagen.
Och så kom lördagsmorgonen. Men det blev inte riktigt som det var tänkt. För precis när vi vaknade tidigt på morgonen, så kom det plötsligt ohyggliga mängder vatten ur väggen i klädkammaren! Japp, i den nya, fina, lägenheten! Det fullständigt forsade ut! Matte å husse sprang omkring, och det gjorde jag också. Efter en timmes forsande, fick tillslut guubarna stopp på vattnet.
Nu har tre familjer fått flytta ut.
Brandkåren, byggplatschef, rörmokare, snickare, skadereglerare, försäkringsmänniskor, byggentreprenörer, sanerare. Alla har jag träffat! Alla ville hälsa på mig! Och som jag pussades! Det var en riktigt spännande vecka.
Men nu har vi alltså flyttat därifrån. Det finns inget golv i lägenheten, säger matte.
Vet inte hur glada matte å husse är, men jag är överlycklig! Nu får vi ju bo på bästa stället igen – på Landet!

Jocke å Hugo
Här lugnar jag Jocke lite, mitt i hela kaoset. Det gäller ju att hålla lugnet när det är så här stökigt

Brandmän uppifrån
Här ser ni brandmännen uppifrån. Det var i vår lägenhet själva läckan var, men lägenheten inunder fylldes snabbt med 20 cm vatten, i alla rum! Även den bredvid blev fylld…

Våningen under
Så här eländigt såg det ut i entrén hos damen inunder oss.

Men men, matte rabblar en ramsa, dag ut och dag in, som tydligen skall hjälpa:
Allt som inte dödar, det härdar

3 reaktioner till “Vattenläcka”

 1. Uj uj uj som det ser ut. Vilka bilder. Jag reser ragg när jag ser det. Tänk vad vatten som annars är så trevligt kan ställa till med. Och stackars dina människor som har fått flytta till landet igen. Jag vet…DU älskar det…och kanske gör dina människor det också…men det blev ju inte riktigt som det var tänkt.

  TESSI

  SVAR:
  Nä, det var väl inte riktigt så här vi hade planerat det hela… Som tur var hade ju Brumma redan flyttat! Men hon visste väl vad som komma skulle.
  Men matte å husse var i lägenheten idag! Och de var så glada när de kom hem så. Vem vet, vi kanske flyttar snart igen! 🙂

  Voff å slick!

  Hugo

 2. Vi ser fram emot nästa flytt. Hugo du har det väl alldeles utmärkt jättebra på landet. Husse och matte får väl bli såna där vinterbadare.
  kramvoff från kerstin

  SVAR:
  Åh, ni är ju för underbara! Jag har hört matte å husse pratat väldigt mycket om vilken stor hjälp ni har varit!
  Och som sagt, de hör av sig igen när det är dax! 😉

  Voff!

  Hugo

 3. Ja du Hugopojken! Stora händelser i livet! Men du tycker ju om att ha mycket vatten att plaska i? Kramar från MorrMor o MorrFar

  SVAR:
  Oh, ja! Vatten är bra! Och så tycker jag att matte å husse valde helt rätt och flytta till Landet igen. Här är ju underbart!
  Men jag är tacksam för att de får komma hem till er ibland, å vaska av sig! 🙂

  Voff!
  Hugo

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.