Skip to content

Brumma

Försvarsmaktens Brumma föddes 22 juni 2006 och kom till oss 18 augusti 2006. Brumma är en schäfertik ur Anneli Matejkas hund Djiins andra kull, Försvarsmaktens Br-kull. Tanken var att Brumma skulle bli avelstik för Hedeforsens Kennel och att vi då skulle vara fodervärdar för henne. Men tyvärr fick några av Brummas kullkompisar dåliga resultat på höftröntgen. Då tar man inte risken, att Brumma eventuellt skulle föra vidare de generna.
Vi bodde på Landet när hon kom till oss. Så själva ”inkissningen” gick över förväntan lätt. Tror hon kissade inne max två gånger.
Hugo tyckte hon luktade illa, såg äcklig ut och var allmänt läbbig den första tiden. Efter några veckor hade han i alla fall lite roligt med henne. Men Brumma fattade snart galoppen och förstod att Hugo inte var den tuffaste killen på gatan… Hon tog över ruljansen. Och det var inte utan stök, kan vi lova!
När Brumma var cirka 1,5 år testades hon in för Polisen i Västra Götaland. Hon fick strålande betyg!

Oktober 2007 flyttade Brumma till Uddevalla och blev polis.

2009 kom Brumma och Martin på fjärde plats på deras första stora tävling Polishunds SM Spårhundsgruppen.

2010 tog Brumma och Martin guld i Polishunds SM Spårhundsgruppen med hela 668.25 poäng

2011 bytte Brumma arbetsplats och polis, och arbetar nu med Anna i Göteborg.

 

Vi är otroligt stolta över att Brumma var ”den bäst sammansatta tik de hade sett på 45 år”! Så kan det gå om man växer upp med en labrador 😉

Försvarsmakens Brumma kastar sig ut efter en kong