Skatås och semla

Våra startmotorer gjorde inte sitt jobb imorse. Vi kom liksom inte riktigt igång! Men till slut, kl. 13.30-tiden, fick vi den berömda ur vagnen. Vi åkte då till Skatås för att spana in den nya anläggningen.

Jocke och Hugo utanför Skatås Motionscentral
Jocke och Hugo inspekterar motionscentralen

Där åt vi lunch i den fräscha och trevliga kafeterian. Hugo fick då sitta i bilen en liten stund. Sen var det dags för en promenad!

Fia och Hugo
Här poserar jag och Hugo vant

Även i Skatås har stormen gått hårt åt träden. Vi såg tjocka stammar som såg ut att ha blivit knäckta som tändstickor. Det är så man börjar tro på troll igen!

Tjocka stammar faller tungt Stora rotvältor i skogen
Knäckta och välta träd i mängder

Efter en sån här promenad kände vi ett otroligt sug efter semlor! Så vi åkte runt i stan för att hitta något söndagsöppet, semelsäljande fik. Och efter tredje försöket fick vi tag i de efterlängtade bakelserna! Det var på Café Mekka vi fann dem.

Semlor i gott sällskap med kanelbullar
Semlor i gott sällskap med kanelbullar

Men vi ville inte äta semlorna ensamma, så vi ringde på hos Håkan. Han var som tur var hemma och kom upp till oss för lite kaffe och hetvägg.

Fia och Håkan
Linslusen fi@ och Håkan

Det var väldigt gott med semla! Frågan är om inte det är den första som är godast. De andra 14 som jag brukar hinna med innan säsongen är slut, har inte riktigt samma stuns…

Jocke och semlan
Jocke tyckte också om semlan

Efter dessa bakverk trodde jag väl aldrig att man kunde hungrig igen! Men nu är det snart dags. Jocke lagar till en god pasta i köket just nu. Doften har letat sig in hit till kontoret och jag kan snart inte hålla mig kvar vid tangentbordet. Måste till köket! Måste äta! 😉

3 reaktioner till “Skatås och semla”

  1. Mycket äta idag! JAg undrar just om Hugo fick va med på semle-kalaset :-)? Eller passa matte och husse på när Hugo sov? Undrar just – va semlorna också hembakade?

  2. Hej du Hugo!
    Ser av dina bilder att du har det bra!
    Ut i skog och mark i lagoma doser och får träffa äldre dogs! Lek, men med måtta!
    Alla är inte lika snälla som husse och matte!

    Kram på dej Hugo

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.