Skip to content

1 Comment

 1. soffie
  28 maj, 2009 @ 23:03

  Hej! Vilken fantastisk hund ni har. Tråkigt att han behövt opereras. Är nyfiken på hur han mår idag då min + relativt många andra hundar i området Lorensberg/centrum fått samma diagnos som er. Kanske han nämnde analsäckstömmning oxå? Tacksam för svar då vidare åtgärder men min lilla snart skall tas. Trevlig helg:)

  SVAR:
  Ja (nu är det alltså matte som skriver) han är en helt underbar kille! Men som sagt, det har varit stökigt med halsen. Tur i oturen, så har vi ju haft andra hundar tidigare, som just visat halssymptom. Annars hade vi nog inte förstått vad som var på gång.
  Först fick han en omgång penicillin. Blev bra, sen dålig igen. Sen penslades hans mandlar för att lugna ner ytan. Han blev bra, sen dålig igen. Då var det alltså dags för operation. Mandlarna var mycket fula och såriga. En skickades till patologen för en cellkontroll, och den andra för en bakteriebestämning för att veta vad han bar runt på. Efter operationen fick Fox en infektion (tydligen får 9 av 10 det), då fick han penicillin. Han blev bra, sen dålig igen. Då penslades halsmandlarna och en kur med kortison sattes in. Men fortfarande fnös och nös Fox. Fick då Interceptor (tar alla möjliga eländiga småkryp) under tre veckor. Tydligen är det väldigt vanligt att hundar med halsproblem, även har noskvalster. DÅ blev han bra! Från januari (men Fox hade nog ont redan i december, när vi ser tillbaka på det) till då i början av maj. Men vår veterinär Tord Wilhelmsson har ju som tur är koll på hur halsinfektioner fungerar. Vår förra hund (gick hos en annan veterinär då) fick penicillinkur efter penicillinkur (det är ett så svårt ord att skriva, där ör försöker jag skriva det så ofta jag kan ;-)).
  Men Tord, han kontrollerar, tänker, ringer och engagerar sig. Och så blev hundskrället friskt också! 🙂
  Berätta gärna hur det går för din (vad heter ”den”?) hund! Och lycka till!

  Tjing!
  fi@