Valnötsbröd
Igår var jag ju bara tvungen att göra en deg som jag kunde jäsa i de nyinköpta jäskorgarna. Valet föll på ett valnötsbröd som såg ut att kunna bli smaskigt. Jag gjorde degen igår kväll och lät den jäsa i en plastlåda i några timmar. Sedan formade jag två bröd som lades i mjölade jäskorgar.
Här är några bilder på hur det hela blev. Bröden smakade också fantastiskt gott 🙂
/Joakim
Anonym
19 mars, 2005 @ 17:32
Hej! Det blir säkert gott som långfredagsbröd!!
Kram mamma
Florence
19 mars, 2005 @ 18:34
Det ser otroligt gott ut, Du är en baddare på att baka. En del människor får gåvan en del inte. Hur som helst smaklig spis. Kram Grannfrua
Ralf Asklund
19 mars, 2005 @ 18:46
Du fantasternas man! Otroligt! Att bara kunna ”hitta” alla dessa finesser!
Påsken närmar sig ju med stormsteg och DÅ skulle det ju passa fint med ”Jocke-spec.-bröd! ?
Ulrika
22 april, 2006 @ 16:52
Hej
Din sida kom upp när jag sökte på jäskorgar. jag är själv intresserad av bakning efter att ha läst Bröd av Jan Hedh. Vilken storlek på jäskorgar använder du?
Vet inte vilka som är mest användbara.
Svar:
Hej Ulrika
Jag använder jäskorgarna som är till för 750 gram deg. Tycker de är lagom stora, man får plats med 2 st bröd i en vanlig ugn. Har även runda plastformar för 500 gram deg. Använder inte de lika ofta dock. De i trä tycker jag är betydligt bättre och lättare att jobba med.
MVH
Joakim
Pia engström
11 maj, 2006 @ 10:38
Suuuuper snygga! Så där såg inte mitt senaste försök till valnötsbröd ut. Det berodde nog inte endast på jäskorgarna. Talang ´kanske…..
Kramar Pia